Berghuis over het gebrek aan ervaring binnen de Ajax-selectie

Berghuis sneert naar Mislintat: 'Het is niet heel handig ingericht bij Ajax'

3 december 2023 om 18:16
Laatste update: 3 december 2023 om 19:21

Steven Berghuis denkt dat het goed is dat Ajax deze winter de transfermarkt opgaat. De aanvaller behoort bij de Amsterdammers tot één van de oudere spelers en hij zou graag zien dat de club nog een paar andere ervaren jongens naar de club haalt.

"We hebben niet zo veel ervaren spelers, nee", vertelt Berghuis aan ESPN na een vraag over de transfermarkt. "Wat dat betreft is het bij ons niet heel handig ingericht", lacht de aanvaller over de selectie van de Amsterdammers. Zondag was hij samen met Steven Bergwijn de enige met echt ervaren jongen bij Ajax. Die twee zijn dan ook eerste en tweede aanvoerder bij de Amsterdammers.

Berghuis beseft wel dat hij één van de oudere jongens is in de selectie en dat hij daarom een voorbeeldfunctie heeft. "Ik voel wel meer verantwoordelijkheid, maar dat kan ook bijna niet. Je bent wie je bent en je moet ook niet iemand willen zijn of voordoen wat niet helemaal in jou zit." Ajax won zondag weer een uitwedstrijd. Het werd 1-2 in Nijmegen tegen NEC. Ajax staat daardoor achtste in de Eredivisie.