VP's Elftal van de Week: PSV weer hofleverancier, één Ajacied,

VP's Elftal van de Week: PSV weer hofleverancier, één Ajacied, revanche Steijn

4 december om 10:00

PSV is na de cruciale zege bij Feyenoord hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. De foutloze koploper levert drie spelers. Ook Ajax, FC Twente, sc Heerenveen, Fortuna Sittard, RKC Waalwijk, NEC en PEC Zwolle zijn van de partij.

Eloy Room (Vitesse)
Het is een vlag op een modderschuit, maar Room wist zich in Sittard te onttrekken aan de complete malaise bij Vitesse. Hij stopte niet één, maar twee strafschoppen van Kaj Sierhuis. Daarmee houdt hij Vasilis Barkas (FC Utrecht), Nick Olij (Sparta) en Lars Unnerstall (FC Twente) nipt buiten VP's Elftal van de Week.

Philippe Sandler (NEC)
Na Brian Brobbey was Sandler de Amsterdammer die de meeste indruk maakte tijdens NEC - Ajax. De verdediger van de Nijmeegse club heeft veel meer in zijn mars dan het rechterrijtje van de Eredivisie, mits hij fit kan blijven.

Olivier Boscagli (PSV)
Eén van de uitblinkers bij PSV, niet alleen door zijn rake kopbal in de tweede helft. De Fransman lijkt in niets meer in de flegmatieke verdediger van weleer en neemt de hele ploeg op sleeptouw.

Jerdy Schouten (PSV)
Zelfs als op een voor hem onnatuurlijke positie maakte Schouten indruk. Hij bracht voetbal in de Eredivisie-topper tegen Feyenoord, die lange tijd een vechtwedstrijd was. Ook in dat geweld bleef de Oranje-international kaarsrecht overeind.

Ivo Pinto (Fortuna Sittard)
Fortuna Sittard duwde hekkensluiter Vitesse dieper in de put, met dank aan Pinto. De Portugese vleugelverdediger had na twintig minuten al twee assists achter zijn naam staan. Kaj Sierhuis profiteerde optimaal van zijn voorbereidende werk.

Yassin Oukili (KRC Waalwijk)
Door zijn goede spel van de laatste maanden weet Oukili steeds vaker de schijnwerpers op zich gezicht, maar zaterdagavond tegen Excelsior pakte hij écht de hoofdrol. Met zijn inzicht is niets mis, getuige de twee goals die de 22-jarige middenvelder maakte.

Ismael Saibari (PSV)
Na de zege op Feyenoord zei trainer Peter Bosz dat Saibari de kwaliteiten heeft om een 'grote voetballer' te worden. Die kan de PSV'er in zijn zak steken. Met de openingstreffer in De Kuip zette hij de kroon op een droomweek.

Steven Berghuis (Ajax)
Berghuis schudde in Nijmegen alle kritiek van zich af met een sterk optreden tegen NEC. Als spelmaker, tempobepaler en dirigent leidde hij Ajax met een fraaie assist naar de eerste uitzege van dit Eredivisie-seizoen.

Sem Steijn (FC Twente)
Vorige week werd hij geslachtofferd, nadat Twente met tien man kwam te staan. Zondagmiddag in Deventer nam Steijn sportieve revanche en maakte hij alweer zijn negende goal in veertien competitieduels.

Pelle van Amersfoort (sc Heerenveen)
Twee weken geleden vroeg Van Amersfoort zijn vriendin ten huwelijk. Op die roze wolk gaat ook het voetballen hem goed af. Met twee goals wees hij Heerenveen de weg naar wéér een 3-0 thuiszege.

Ferdy Druijf (PEC Zwolle)
Een avond in Volendam die Druijf nooit meer zal vergeten. Hij kwam na een klein uur binnen de lijnen en binnen een half uur tekende de spits van PEC Zwolle voor een hattrick. Na afloop vroeg hij een plaatje van Jan Smit aan.