Jans wil nieuwe spits bij FC Utrecht

FC Utrecht gaat de markt op voor versterking: Jans noemt specifieke positie

3 december 2023 om 20:58
Laatste update: 3 december 2023 om 21:59

Ron Jans is van plan tijdens de winterse transferperiode een nieuwe spits te halen met FC Utrecht. Tijdens de wedstrijd tegen AZ merkte de hoofdcoach van Utrecht het gemis van een echte nummer negen. 

Dat vertelt Jans na het 1-1 gelijkspel van Utrecht tegen AZ. "Descotte ligt er een aantal maanden uit, Mats Seuntjens zat er vandaag op een gegeven moment doorheen en dan moet je improviseren", aldus de trainer van FC Utrecht tegenover ESPN. "Met Booth en Labyad kan dat. Maar we willen er gewoon één bij", vervolgt Jans.
 
De oefenmeester vond zijn eigen ploeg een goede tweede helft spelen en ziet langzaamaan stapjes in de goede richting. "Stapje voor stapje maken we voorderingen. Maar we zijn er nog lang niet. De tweede helft zijn we tegen de nummer drie (van de Eredivisie, red.) de bovenliggende partij. Maar tegen Excelsior waren wij niet de bovenliggende ploeg." De Domstedelingen zijn nu zes wedstrijden op rij ongeslagen. "Het zou mooi zijn als we dit tot de winterstop volhouden", aldus Jans. 
 
FC Utrecht klimt door de remise naar de veertiende plek in de competitie en is voor nu uit de degradatiezone. AZ kon de tweede plek van Feyenoord overnemen, maar blijft nu op de derde positie van de ranglijst staan.