Kwakman schrok van botsing

Kwakman schrikt enorm tijdens Feyenoord-PSV: 'Ik schreeuwde: haal hem eruit!"

3 december 2023 om 21:24
Laatste update: 3 december 2023 om 23:27

Kees Kwakman schrok behoorlijk van de stevige botsing van Quilindschy Hartman en Jordan Teze tijdens de topper tussen Feyenoord en PSV. Volgens de analist van ESPN had niet alleen Teze, maar ook Hartman gelijk gewisseld moeten worden. 

"Ik vond het vooral een rare actie van Hartman, die eigenlijk al lang niet meer bij de bal kon”, zegt Kwakman in Dit Was het Weekend van ESPN. "Hij kiest er dan toch voor om er vol in te gaan. Ik zat op de bank en het eerste wat ik dacht, was: wisselen! Allebei eruit. Als je ziet hoe ze vallen… Je ziet Hartman tegen de verzorgers zeggen dat het goed gaat. Dat snap ik, want je wilt er niet uit na tien minuten. Maar als je deze jongens op de grond ziet vallen, dan weet je toch dat het mis is?", constateert Kwakman. 

De analist kan rekenen op bijval van Kenneth Perez, die stelt dat hersenartsen 'gruwelen' van wat er in het voetbal gebeurt. "Nu werd Teze eruit gehaald, maar Hartman niet. We zien genoeg gevaarlijke botsingen. Hier kun je later zo veel last van hebben", meent Perez. "Joey Didulica heeft jaren later nog klachten."

"Je ziet het een paar keer per seizoen", haakt Kwakman weer in. "Als je het ziet, gruwel je ervan. Teze stond een tijdje aan de kant. Ik zat echt naar de tv te schreeuwen: haal hem eruit! Ze zaten maar te voelen en te doen..."