Vriends roemt 'zeldzame' PSV-uitblinker Boscagli

Vriends roemt 'zeldzame' PSV-uitblinker: 'Zie je internationaal misschien weinig'

4 december 2023 om 07:23
Laatste update: 4 december 2023 om 07:29

Olivier Boscagli, uitblinker voor PSV in de Eredivisie-topper tegen Feyenoord, staat er goed op bij een collega-verdediger in de Eredivisie. Bart Vriends noemt de Fransman een 'zeldzaam goede passer'.

Boscagli was in De Kuip samen met Ismael Saibari de beste speler aan PSV-zijde, aldus Vriends. "Ik kijk graag naar Boscagli, ik ben wel gecharmeerd van hem", zegt de verdediger van Sparta Rotterdam bij Studio Voetbal. "Het is een zeldzaam goede passer. Internationaal zie je misschien weinig jongens met zijn postuur in het centrum van de verdediging, maar hij heeft wel heel bijzondere mogelijkheden aan de bal."

Vriends vindt de opbouwende kwaliteiten van de PSV'er bijna onovertroffen in de Eredivisie. "Hij speelt heel veel vooruit, hij stelt uit, hij heeft lef. Hij speelt bijna als een middenvelder. Misschien is Nederland de enige competitie waarin je je dat kunt permitteren, zeker als je zo dominant speelt als PSV. Het is fijn om dan een speler te hebben die zo vooruit durft te spelen. Het was ook een knappe kopbal, waarmee hij scoorde.”