Vernietigende uithaal Valentijn Driessen naar Hendriks (Ajax)

Vernietigende uithaal naar Ajax-directeur Hendriks: 'Narcist zonder moreel besef'

4 december 2023 om 07:44

Valentijn Driessen laat geen spaan heel van Maurits Hendriks. De Chief Sports Officer van Ajax wordt een 'nietsontziende carrièretijger', 'machtswellusteling' en 'narcist zonder moreel besef' genoemd in De Telegraaf.

De ochtendkrant schetste afgelopen weekend een ontluisterend beeld van Hendriks, die zou worden uitgekotst door een groot deel van de Ajax-organisatie. 'Een nietsontziende ambitieuze carrièretijger, die alles in zijn buurt vermorzelt, als een kameleon van kleur verschiet, over lijken gaat om te overleven in een omgeving waarin hij vanwege zijn gedrag niet wordt gepruimd', zo wordt de voormalige chef de mission van Nederland getypeerd door Driessen.

Hendriks stak volgens Driessen een mes in de rug bij voormalig algemeen directeur Edwin van der Sar. Gelekte informatie in het boek 'Ajax in crisis' van Menno de Galan zouden ook afkomstig zijn van hem. 'De echte Ajacieden, de clubmensen op De Toekomst, zouden het van de daken willen schreeuwen, maar vrezen de toorn van Hendriks en andere leidinggevenden. De angst voor verregaande consequenties bij het openlijk delen van negatieve ervaringen met Hendriks en met naam en toenaam in de krant te staan, is levensgroot. Over een onveilige sfeer op de werkvloer gesproken', aldus Driessen.

Volgens het uithangbord van De Telegraaf durft niemand 'machtswellusteling' Hendriks een halt toe te roepen. 'De rvc heeft de naar boven likkende en naar beneden schoppende Hendriks aangesteld en zijn blind voor zijn waanideeën. Dus komt, op zijn voorspraak, Sven Mislintat als directeur voetbalzaken en samen stortten de geestverwanten het voetbalinstituut Ajax, één van Nederlandse mooiste exportproducten, sportief en financieel de afgrond in.'

Driessen richt zich vervolgens tot rvc-voorzitter Michael van Praag. 'Wil Ajax zo in elkaar zitten, het nieuwe Ajax? Wil de nieuwe rvc-voorzitter Michael van Praag dat Ajax symbool staat voor een club die de ruimte geeft aan een buitenstaander om een clubicoon als Van der Sar vanuit de eigen organisatie anoniem af te branden? Is dat het nieuwe morele kompas van de clubleiding? Laat Van Praag zich inpalmen door een narcist zonder scrupules, zonder moreel besef?'