Perez prijst PSV-verdediger

PSV'er maakt grote indruk op Perez: 'We dachten: is dat wel goed genoeg?'

4 december om 08:38

Kenneth Perez erkent aanvankelijk twijfels te hebben gehad over de kwaliteiten van Olivier Boscagli, maar de ESPN-analist is inmiddels helemaal om. Perez vond de PSV-verdediger zondagmiddag een van de uitblinkers tijdens de 1-2 zege in De Kuip. 

Boscagli kende een aantal persoonlijke hoogtepunten. De Fransman voorkwam even voor rust een openingstreffer van Santiago Gimenez, door de bal met zijn noppen nog te toucheren. Halverwege de tweede helft maakte hij de beslissende 0-2. Prestaties die hem lovende kritieken opleveren. "Hij was heel goed", blikt Kees Kwakman terug bij Dit was het Weekend.

"Op die goal na (de 1-2 van Gimenez, red.)", breekt Perez in, die verder erg onder de indruk is van de ontwikkeling van Boscagli. "Hij kwam als linksback en dat was een beetje lastig. Als centrale verdediger dachten we: nou, verdedigend, is dat wel goed genoeg? Nu ze een trainer hebben die het voetballende vermogen prevaleert, daardoor stond Schouten (Jerdy, red.) achter vandaag, die trouwens ook heel goed speelde, zie je dat dat een goede combi is."

Ondanks dat PSV de zaakjes defensief goed op orde had in De Kuip, denkt Perez dat de Eredivisie-koploper de markt op moet. "Het pakte goed uit, maar ik denk dat in the long run het beter is om één hele goede centrumverdediger te halen. Misschien is Bella-Kotchap een soort van perfecte compagnon. Als straks al het geld komt binnenrollen en hij voldoet, dan kan je hem misschien kopen."

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!