Silooy lovend over Hato, Schouten en Boscagli

Silooy vol lof: 'Jochie zit elke wedstrijd van Ajax bij de beste drie, met alles'

4 december om 09:14
Laatste update: 4 december om 09:17

Sonny Silooy is bijzonder te spreken over Jorrel Hato. De zeventienjarige verdediger van Ajax zit volgens de oud-Ajacied elke wedstrijd bij de beste drie spelers op het veld. Ook is hij complimenteus over twee PSV'ers.

"Hij is altijd aanwezig en als jochie van zeventien jaar zit hij wat mij betreft elke wedstrijd al bij de beste drie. Met alles", zegt Silooy als rapporteur in De Telegraaf. "Hij is een voorbeeld voor jonge spelers wat betreft hoe je je moet gedragen op het veld. Gewoon je werk doen. De bal naar de goeie kleur spelen. Hij dúrft ook in te spelen, is snel en kan ook nog goed koppen van nature. Als linkspoot kan de wereld aan zijn voeten liggen, als hij zich niet gek laat maken."

Naast Hato staan twee PSV'ers in zijn Elftal van de Week: Jerdy Schouten en Olivier Boscagli. "Schouten is gewoon een heel goede voetballer. Hij komt vanuit Italië en doet hier gewoon z'n dingetje. Maar zó vast aan de bal. Die is in Nederland bij Telstar begonnen. Dat is toch niet normaal? Boscagli vond ik gewoon heel goed. Hij heeft een goede passing, zat overal tussen, bijvoorbeeld met die kans van Gimenez vlak voor rust, en kopt ook de 0-2 binnen."