Kwakman moet denken aan Zeefuik door Ajax-uitblinker: 'Dan ben je kansloos'

Brobbey vergeleken met Zeefuik bij Ajax: 'Op training stond ik tegenover hem...'

4 december 2023 om 10:10

Door het spel van Brian Brobbey tegen NEC, moet Kees Kwakman denken aan de duels die hij vroeger uitvocht met Género Zeefuik op de training. In Nijmegen 'hing' Brobbey namelijk regelmatig tegen zijn tegenstander aan.

Ajax boekte zondag een 1-2 overwinning op bezoek bij NEC. Dat kwam mede door een fraaie assist van Brobbey, die goed wegdraaide bij Bram Nuytinck. "Wat hij daar doet, kennen we inmiddels van hem: tegen zijn tegenstander aanhangen en dan wegdraaien", begint Kwakman bij Dit Was Het Weekend. "Hij kon ook gaan liggen, want hij werd vastgehouden."

Vervolgens haalt Kwakman oud-teamgenoot Zeefuik aan. "Ik heb een jaar met Género Zeefuik gespeeld bij FC Groningen. Op de training stond ik tegenover hem en probeerde ik vaak voor hem te gaan staan. Als je niet voor hem gaat staan en dan aan hem gaat hangen, ben je kansloos."

Kenneth Perez is ook lovend over Brobbey. "Zijn afronding is nog niet helemaal verfijnd, dat is een klein dingetje. Maar het lag zeker niet aan zijn werkethos. Hij wil het heel graag en vraagt om extra trainingen en dat soort dingen Wat hij in ieder geval wel gewonnen heeft is inhoud. Er waren een jaar geleden natuurlijk heel veel vraagtekens en daarvoor ook. Wat kon hij nu eigenlijk qua minuten maken? Hij viel uit met kramp, enzovoort. Daar heeft hij in ieder geval wel mee afgerekend. Als hij kan, speelt hij altijd."