Suárez op weg naar Inter Miami

Suárez spreekt Romano tegen: 'Het lot weet waar ik in de toekomst ben'

4 december om 15:24

Luis Suárez wil nog niet bevestigen dat hij zijn loopbaan voortzet bij Inter Miami CF. De Uruguayaan nam zondagnacht afscheid van Grêmio en volgens transferexpert Fabrizio Romano gaat hij een eenjarig contract tekenen bij de club van David Beckham en boezemvriend Lionel Messi.

Zondagnacht speelde Suárez zijn laatste wedstrijd voor Grêmio en nam hij afscheid van de fans. Na afloop werd de 36-jarige spits gevraagd naar zijn toekomst. Suárez laat alles nog open. "Ik voel pijn, mijn lichaam spreekt voor mij. Ik wil eerst rusten en van mijn familie genieten, dan zal het lot weten waar ik in de toekomst zal zijn", stelt hij. Suárez maakte zijn 555ste doelpunt en werd matchwinner namens zijn ploeg.

Al geruime tijd circuleert dat Suárez in navolging van Sergio Busquets en Jordi Alba met Lionel Messi herenigd wordt bij Inter Miami. Waar de hoofdrolspeler niets wil bevestigen, meldt Romano dat El Pistolero een contract voor een jaar zal tekenen in Miami, met een optie voor een extra jaar. 

Suárez speelde 32 wedstrijden in de Braziliaanse competitie. Hierin scoorde hij vijftien keer en gaf hij elf assists. Met een vertrek naar Florida zou hij bij zijn negende club terecht komen. Zijn imposante loopbaan leidde hem langs Nacional, FC Groningen, Ajax, Liverpool, FC Barcelona, Atlético Madrid, weer Nacional en dus Grêmio.