Vermeij in bloedvorm in 2. Bundesliga

Nederlands succes in 2. Bundesliga: 'Ik wil graag in de Bundesliga scoren'

4 december om 15:49

Vincent Vermeij scoort aan de lopende band in Duitsland. De Nederlandse spits van Fortuna Düsseldorf maakte afgelopen zaterdag een hattrick tegen 1. FC Nürnberg (0-5) en heeft als doel de Bundesliga te bereiken.

Vermeij was erg belangrijk met een benutte strafschop en twee kopgoals. "Ik zit goed in mijn vel en mijn teamgenoten weten me te vinden", vertelt de spits aan BILD. "De jongens weten waar mijn kwaliteiten liggen."

Aan ambitie geen gebrek bij de 29-jarige Vermeij. "Er zijn altijd dingen die je van je lijstje wil afvinken en een hattrick was daar één van. Zeker na de twee goals van vorige week (tijdens de 5-3 winst op Schalke 04, red.). Ik heb alleen nog niet in een thuiswedstrijd voor onze fanatieke aanhang gescoord. En ik wil graag eens in de Bundesliga scoren", aldus de voormalig speler van onder andere De Graafschap en Heracles Almelo.

Vermeij gelooft met Düsseldorf, dat vierde in de 2. Bundesliga staat, te kunnen strijden om promotie naar het hoogste niveau in Duitsland. "We weten allemaal tot waartoe we in staat zijn als team. Maar we moeten nu ook niet gaan zweven", benadrukt hij. Met zeven goals staat Vermeij gedeeld vierde op de topscorerslijst in de 2. Bundesliga.