De Mos looft 'kroonjuweel' PSV: 'Je borduurt voort op Schmidt en Van Nistelrooij'

De Mos looft 'kroonjuweel' PSV: 'Je borduurt voort op Schmidt en Van Nistelrooij'

4 december om 15:39
Laatste update: 4 december om 17:33

Aad de Mos weet het na veertien speelrondes zeker: PSV wordt kampioen van Nederland. De voormalig trainer ziet de hand van Peter Bosz, maar geeft ook credits aan diens voorgangers Ruud van Nistelrooij en Roger Schmidt.

PSV won zondag de topper van Feyenoord (1-2) en staat tien punten los. "Het is nog nooit gebeurd in de Eredivisie, denk ik. Er ligt sneeuw, het moet nog kerst worden worden, maar PSV wordt kampioen", is De Mos stellig in een video-item van het Eindhovens Dagblad. "Het is geen verrassing meer. Tien punten is te veel voor iedereen."

De Mos denkt te weten waarom PSV dit seizoen nog foutloos is in de competitie. "Deze kleedkamer is zo sterk. Dit team is écht een team, daar tel ik de wisselspelers bij", zegt hij. "Die maken het elftal niet slechter. Met tactiek kan je aanpassingen doen die grote gevolgen voor de tegenstander hebben", wijst hij naar de keuze van Bosz om Jerdy Schouten tegen Feyenoord centraal achterin te posteren in plaats van André Ramalho. Daardoor kwam er een plek op het middenveld vrij voor Ismael Saibari.

PSV zit al geruime tijd in de lift, constateert De Mos. "Je borduurt voort op het werk dat neergezet is door Schmidt en Van Nistelrooij, zo eerlijk moet je zijn. Er zijn weinig veranderingen. Incidenteel zijn er spelers gekocht en verkocht", aldus de oud-trainer. "Je hebt een trainer (Bosz, red.) gekregen die het anders doet. Het stukje pressing van Schmidt zit er nog in. De kers op de taart is de kroonjuweel, Peter Bosz."