Melvin Platje vertelt over Maurice Steijn en hekelt de spelers van Ajax

Steun voor 'goede trainer' Steijn: 'Die gasten van Ajax deden geen flikker'

4 december om 16:34
Laatste update: 4 december om 16:45

Melvin Platje geeft hoog op van Maurice Steijn. De 34-jarige spits werkte bij VVV-Venlo samen met de Hagenaar en vertelt in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, dat hij het betreurt hoe het avontuur van Steijn bij Ajax is verlopen.

Platje speelde in het seizoen 2014/2015 39 wedstrijden onder Steijn bij VVV. "Ik heb een heel goede relatie met hem gehad. Hij was straight. Hij gaf goede trainingen en als er wat is, dan zegt hij het in je gezicht. Gewoon eerlijk, hij draait er niet omheen. Al ik niet speelde zei hij: Platje je speelde als een krant, je staat wissel."

Bij Ajax werd Steijn al snel aan de kant gezet. "Als je in een team komt dat niet draait... Ik vind hem een goede trainer. Je kan iedereen de schuld geven. Ik begrijp dat Ajax op een gegeven moment nieuw elan in de groep wilde brengen. Maar ik vond het wel lullig voor Maurice, die gasten die op het veld stonden deden echt geen flikker", aldus Platje.

Platje vertelt geregeld wedstrijden van Ajax onder Steijn te hebben gezien. "Hoe ze drukzetten, ik neem aan dat Maurice dit niet zo neerzet. Als je als een zoutzak op het veld staat, is geen respect naar de trainer toe", foetert hij. "Die spelers moeten in de spiegel kijken, ze raakten gewoon geen pepernoot."

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!