Platje: 'Ik houd geen tientje meer over in Nederland, dát is Nederland, hè'

Platje: 'Ik houd geen tientje meer over in Nederland, dát is Nederland, hè'

18-06-2022 13:27 Laatste update: 16:13
126

Melvin Platje is na twee avonturen in Indonesië terug op Nederlandse bodem. De voormalig spits van onder meer FC Volendam, NEC en De Graafschap speelt het komende seizoen voor AFC, maar moet weer wennen aan het leven in Nederland.

De 33-jarige goaltjesdief moet naar eigen zeggen in de boksring weer fit worden om mee te kunnen bij de tweededivisionist. "Het is niet dat ik Mike Tyson wil worden, want dat zal ik wel nooit worden. Ik vind het gewoon lekker om fit te worden en hier ga je echt kapot. Dat vind ik gewoon lekker", zegt hij tegen ESPN. "Ik weet, als ik dit soort dingen niet doe en ik ga lopen vreten, dat ik dan straks geen pepernoot raak bij AFC."

Platje heeft op persoonlijk vlak een goed gevoel overgehouden aan zijn uitstapjes bij Bali United en Bhayangkara FC. "In Nederland is het natuurlijk weer helemaal anders. Het stressleventje. Vijf uur hier, zeven uur daar, om zes uur eten, acht uur daar, al dat gezeik. In Bali doe je gewoon wat je wil", aldus de aanvaller. "Nu moet ik hier in Nederland weer allemaal dingen aanvragen. Weet ik veel allemaal. De KPN, dit dat, ik zie alle troep weer van mijn rekening af gaan. Ik houd geen tientje meer over hier in Nederland. Dat is Nederland hè."

Over het motief van zijn Indonesische avonturen is Platje goudeerlijk. "Ik ben wel onderkant Eredivisie en top Jupiler League. Dan ram ik er wel een paar in. Als je bovenaan kijkt, bruto, is het allemaal leuk, maar als je naar onderen kijkt en ziet wat er netto overblijft, dan moet je gewoon de keuze maken om naar het buitenland te gaan", zegt hij. "Daar kies ik dan voor. Heel simpel. Dat raad ik ook andere spelers aan. Als je een mooi avontuur kan pakken, dan moet je dat gewoon doen."