Frenkie de Jong lovend over collega-international

Frenkie over Oranje-international: 'Snap niet dat mensen negatief over hem zijn'

4 december 2023 om 17:14

Frenkie de Jong heeft een hele hoge pet op van zijn collega-international Daley Blind. De middenvelder van FC Barcelona is met zijn oud-ploeggenoot vol in de titelstrijd in Spanje en aanstaande zondag spelen ze zelfs tegen elkaar. Frenkie begrijpt in ieder geval niet waarom Blind nog wel eens kritiek krijgt.

"Hij snapt het spel gewoon echt goed", begint Frenkie aan zijn complimentenregen bij Ziggo Sport. "Ik vind Daley sowieso echt een fantastische speler. Aan de bal is hij echt fantastisch, vooral zijn passing. Ik snap niet dat mensen zo vaak negatief over hem zijn. Hij speelt je altijd in op het juiste been en op de goede snelheid. Mensen onderschatten dat heel erg en kunnen dat soms niet eens zien."

Op dit moment staat Blind met Girona zelfs voor op De Jong en Barcelona. Real Madrid en Girona zijn nu koplopers in Spanje en de Catalanen volgen op vier punten achterstand. Ook bij zijn Spaanse club is Blind ook een vaste basisspeler en dat zegt volgens De Jong al genoeg over zijn kwaliteiten. "Dan hoor ik wel negatieve dingen als hij speelt, maar hij is echt een geweldige speler."