Thauvin onthult depressie na WK-winst met Frankrijk

Franse WK-winnaar 2018 kampte met depressie: 'Zat met die druk van fans en media'

4 december om 20:03
Laatste update: 5 december om 10:37

Florian Thauvin heeft lange tijd geworsteld met zijn mentale gezondheid. De aanvaller die met Frankrijk het WK won in 2018, zat in een depressie en vertrok bewust naar Mexico om daar met rust weer te werken aan het opbouwen van zijn mentale welzijn.

Eind 2021 ging het mis voor Thauvin. Hij speelde toen voor Olympique Marseille, drie jaar na de winst met Frankrijk op het WK. "Op het veld ging het heel erg goed, maar mentaal helemaal niet", vertelt de Franse aanvaller in gesprek met Canal+. "Daarom heb ik er toen ook voor gekozen om naar Mexico te gaan. Misschien een stap terug voor mijn carrière, maar voor mijn hoofd was het een stap vooruit."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Oostenrijk

  • logo

    Frankrijk

Thauvin komt op dit moment uit voor Udinese, maar stapte in de zomer van 2021 heel bewust over naar Tigres in Mexico. "Ik zocht naar rust, stilte en minder druk. Van de supporters en van de media. Ik had het zelf niet eens door hoe ik daarmee zat. Mensen om me heen vertelden me dat ik professionele hulp moest gaan zoeken. Toen ik dat drie maanden voor mijn transfer deed, barstte ik gelijk in tranen uit."

De dertigjarige Fransman kreeg toen te horen dat hij in een depressieve fase zat. "Ik was geschokt omdat het me heel erg raakte. Ik kreeg toen te horen dat ik een depressie had. Ik nam toen direct de keuze om een stapje terug te doen. In Mexico kon ik weer tot mezelf komen en beter worden als mens."

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!