Slot kon naar nog een Engelse topclub afgelopen zomer

'Slot kon na kampioensjaar Feyenoord naar nog een andere topclub in Engeland'

4 december om 18:48
Laatste update: 4 december om 18:50

Arne Slot sprak afgelopen zomer met Tottenham Hotspur over een mogelijke functie, maar hij besloot toch bij Feyenoord te blijven. Nu vertelt Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad, dat er nog een Engelse topclub interesse in de coach had. Ook Chelsea had ver willen gaan voor de Nederlandse trainer.

Zo werd Slot volgens het AD opgehaald om te gaan praten met de eigenaren van Chelsea. 'Slot zal het zelf vast nergens bevestigen, maar ook de steenrijke Amerikaan Todd Boehly liet hem ophalen met een privéjet om in Engeland te praten over een toekomst bij Chelsea. Maar ook Chelsea werd niet de nieuwe club van Slot. Hij bleef in de Kuip om Feyenoord beter te maken.'

Chelsea ging uiteindelijk voor Mauricio Pochettino als coach na een jaar met twee verschillende trainers. Graham Potter werd eerst voor veel geld aangetrokken en daarna weer ontslagen. Frank Lampard maakte het seizoen toen af als interim-coach en hij vertrok in de zomer weer.

Gouka denkt dat de mogelijkheid er zeker is dat Chelsea spoedig weer voor Slot aanklopt. De club draait nog niet ijzersterk en daarom zou de Nederlander misschien alsnog kunnen instappen. 'Zeker als Feyenoord de tweede plek, de KNVB-beker en de Europa League als nieuwe hoofddoelen vastlegt. En misschien nog wel belangrijker: dat het de laatste jaren zo verwende publiek die doelen óók omarmt. Dan staat Chelsea zo weer op de stoep voor Slot.'

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!