Ihattaren maakt verrassingsmove compleet: voormalig toptalent heeft nieuwe club

Ihattaren maakt verrassingsmove compleet: voormalig toptalent heeft nieuwe club

04-12-2023 19:06 Laatste update: 20:07
217

Groot nieuws: Mohamed Ihattaren heeft officieel een nieuwe club gevonden. Dennie van Laar, hoofdredacteur van VoetbalPrimeur, meldde eerder al in #DoneDeal de podcast dat Ihattaren in gesprek was met het Tsjechische Slavia Praag, en die club heeft zijn komst nu officieel gemaakt. Voor de voormalig PSV'er en Ajacied betekent dit een nieuwe kans in het Europese voetbal.

Ihattaren speelde in mei 2022 zijn laatste wedstrijd, toen hij met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie in actie kwam. Bij Slavia Praag tekent de aanvallende middenvelder een contract tot het eind van dit seizoen. Afgelopen zomer was hij ook al dicht bij een nieuwe club, maar toen ging een transfer naar het Turkse Samsunspor op het laatste moment niet door.

Eerder was Ihattaren ook in gesprek over een mogelijke overstap naar Almere City, vertelde hoofdredacteur Dennie van Laar in de podcast #DoneDeal van Voetbalprimeur. "We zagen Ihattaren laatst op de tribune bij Almere, tegen Ajax. Hij was daar niet alleen om voetbal te kijken: hij was ook in gesprek met Almere, om te kijken of ze iets voor elkaar konden betekenen. Het is namelijk duidelijk dat de mensen rondom Ihattaren hem langzaam weer aan het voetballen willen krijgen."

Ihattaren heeft in zijn contract de optie om na dit seizoen voor nog drie extra jaar te tekenen. Bij Slavia Praag zou hij de opvolger kunnen worden van Ondrej Lingr die afgelopen zomer naar Feyenoord vertrok. Slavia staat op dit moment tweede in de Tsjechische competitie met vijf punten achterstand op stadsgenoot Sparta Praag. In de Europa League staat de ploeg bovenaan in Poule G met AS Roma, Servette en Sheriff Tiraspol.

In het verleden kwam Ihattaren uit voor onder andere PSV, Juventus, Sampdoria en Ajax. Voornamelijk bij de Eindhovenaren werd de aanvallende middenvelder als één van de grootste talenten ter wereld gezien, maar later kwam dit er niet meer uit. Ihattaren gleed steeds verder af en kwam in de zomer van 2023 officieel zonder club te zitten.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door SK Slavia Praha (@slaviapraha)

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!