Sneijder en Kieft verdedigen Steven Berghuis

Sneijder spreekt Van Hanegem tegen: 'Te makkelijk, zoeken naar oorzaken...'

4 december om 21:22

Wim Kieft en Wesley Sneijder springen op de bres voor Steven Berghuis. De Ajax-spelmaker kreeg vorige week rood tegen Olympique Marseille (4-3), waarna hij veel kritiek over zich heen kreeg.

"Hij raakt de bal. Het is een scherpe tackle en het ziet er lullig uit omdat het met twee benen is", stelt Kieft bij Veronica Offside. Berghuis werd in de dagen na zijn rode kaart verweten veelvuldig met irritaties over het veld te lopen. "Hij was helemaal niet geïrriteerd, want hij speelde een hartstikke goede wedstrijd. Het was niet uit irritatie."

Berghuis gaf na het duel met NEC (1-2) al aan dat hij last heeft van 'beeldvorming' en dat hij 'mensen met dubbele agenda's' daar verantwoordelijk voor houdt. "Is hij eindelijk een keer scherp... Het is een lullig moment. Ik vind dat hij fantastisch speelt de afgelopen tijd", zegt Sneijder, die geconfronteerd wordt met de column van Willem van Hanegem. 'Je kunt best eens vragen of hij de weg kwijt is als hij zelf zijn tackle op Correa van Marseille niet eens een gele kaart vond', schreef De Kromme onder meer.

"Te makkelijk", antwoordt Sneijder. "Dan ga je zoeken naar oorzaken. Hij zal wel geïrriteerd zijn geweest, want dat is altijd zo...", hekelt de oud-middenvelder. "Hij is juist op zijn best als hij een beetje driftig is", besluit Kieft.