Zirkzee sluit Eredivisie-toekomst niet uit

Zirkzee sluit Schouten-scenario niet uit: 'Heb dat misschien op een dag nodig'

4 december 2023 om 21:40
Laatste update: 4 december 2023 om 21:44

Joshua Zirkzee sluit een toekomst in de Eredivisie niet uit. De spits van Bologna, vorige week uitgeroepen tot Speler van de Maand november in de Serie A, denkt dat in Nederland actieve spelers wat meer in de picture staan. 

Zirkzee steekt in uitstekende vorm. De Bologna-spits speelde tot dusver veertien wedstrijden in de Serie A. Daarin vond hij vijf keer het net. Twee keer was hij aangever. "Heb jij het idee dat de Eredivisie een stap voor jou kan zijn?", vraagt Rondo-presentator Wytse van der Groot maandagavond aan de 22-jarige Schiedammer. "Ja, misschien is het wel mogelijk", antwoordt hij. 

"Ik voel me op dit moment bij Bologna gewoon heel erg goed", vervolgt de oud-speler van Bayern München, die in Nederland actief was in de jeugdopleiding van Feyenoord. Iemand die afgelopen zomer de overstap maakte van Rossoblu naar de Eredivisie, is Jerdy Schouten. De verdediger annex middenvelder gooit inmiddels hoge ogen bij PSV, een prestatie die hem al uit een uitverkiezing bij Oranje opleverde. 

"Volgens mij doet Jerdy het niet heel anders dan dat hij het bij Bologna deed", analyseert Zirkzee. "Ik vind Jerdy een fantastische speler, maar het is inderdaad wel zo dat hij nu wat meer gezien wordt door het Nederlandse voetbal. Misschien heb ik dat op een dag ook nodig, maar op dit moment ben ik daar niet echt mee bezig."

Zirkzee heeft bij Bologna nog een contract tot medio 2026. Afgelopen zomer klonken er geluiden dat Ajax hem naar Amsterdam wilde halen. Die interesse zou destijds uit de koker van de later ontslagen Sven Mislintat zijn gekomen.