Kieft reageert gevat na Ihattaren-nieuws: 'Die verdient een standbeeld'

Kieft reageert gevat op Ihattaren-nieuws: 'Die verdient een standbeeld'

4 december 2023 om 22:02

Wim Kieft is met stomheid geslagen door het nieuws over Mohamed Ihattaren. Eerder op de maandag werd bekend dat de 21-jarige Ihattaren aan de slag gaat bij Slavia Praag.

"O, nee toch...", zucht Kieft bij Veronica Offside op het moment dat presentator Wilfred Genee over de nieuwe club van Ihattaren vertelt. De voormalig speler van onder meer PSV en Ajax krijgt een prestatiecontract. Na dit seizoen kan deze omgezet worden in een driejarige verbintenis. "Wie is zijn zaakwaarnemer?", vraagt Kieft zich af. "Die verdient een standbeeld", zeggen de oud-spits en Wesley Sneijder in koor.

Kieft weet niet goed wat hij van de move van Ihattaren moet vinden. "We kunnen hetzelfde verhaal weer vertellen, maar wat heeft hij gedaan in de tussentijd?", doelt hij op het feit dat Ihattaren in het verleden geregeld te zwaar is geweest  op de momenten dat hij geen club had. "Ik begin een beetje de hoop te verliezen. Maar het zou geweldig zijn als het lukt."

VoetbalPrimeur meldde eerder deze week al dat Ihattaren in gesprek was met Slavia. De Tsjechen maakten het maandag wereldkundig. Het laatste officiële duel van Ihattaren dateert van mei 2022.

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!