Van Basten nog niet overtuigd van foutloos PSV

Foutloos PSV overtuigt Van Basten nog niet echt: 'Nog geen geweldige ploeg'

4 december 2023 om 22:20
Laatste update: 5 december 2023 om 10:44

Ondanks het feit dat PSV fenomenaal aan het seizoen is begonnen, is Marco van Basten nog niet helemaal onder de indruk van de formatie van trainer Peter Bosz. Een kampioenschap is volgens hem dan ook nog geen uitgemaakte zaak. 

PSV slaagde met vlag en wimpel voor de cruciale week, waarin uitduels op het programma stonden tegen FC Twente, Sevilla én Feyenoord. Alle drie die wedstrijden werden gewonnen. "Ik moet zeggen dat het me een klein beetje verrast heeft", vertelt Van Basten maandagavond bij Rondo. "Ik vind ze wel goed en gedegen, maar niet zo goed dat ik dacht dat ze negen punten uit die wedstrijden zouden halen."

Ondanks het zeer indrukwekkende puntentotaal van de Eindhovenaren, is de oud-topspits nog niet helemaal om. "Ik vind het knap wat ze gedaan hebben, maar het zat ook wel een klein beetje mee. Ik vind het nog geen geweldige ploeg. Ze staan tien punten voor, maar er zijn nog twintig wedstrijden."

De vooralsnog ongenaakbare Eredivisie-koploper speelt voor de winterstop nog twee competitiewedstrijden. Te beginnen met komende donderdag, als sc Heerenveen naar Eindhoven afreist. Op 17 december staat voor PSV het laatste Eredivisie-duel van 2023 op het programma, in Alkmaar tegen AZ.