Kritiek op Ten Hag vanuit spelersgroep Manchester United

Sky Sports: halve United-selectie is vertrouwen kwijt in 'robotachtige' Ten Hag

4 december 2023 om 23:10
Laatste update: 5 december 2023 om 10:57

De werkwijze van Erik ten Hag bij Manchester United wordt lang niet door elke speler gewaardeerd. Sky Sports meldt maandag dat maar liefst '50 procent' van de spelersgroep niet meer het volste vertrouwen voelt in de Nederlander. Ten Hag zou wat emotieloos zijn, en ook de manier waarop hij met enfant terrible Jadon Sancho is omgesprongen, keurt niet iedereen goed.

Sky Sports komt maandagavond met een update over Ten Hag, die met United bezig is aan een uiterst moeizaam seizoen. Het spel laat vooralsnog te wensen over. Zaterdag werd er met 1-0 verloren bij Newcastle United, nadat er midweeks ook al niet gewonnen werd van Galatasaray in de Champions League. "Sommige spelers zijn verward over de huidige gang van zaken, en Ten Hag is ongeveer 50 procent van de kleedkamer verloren", aldus journalist Kaveh Solhekol, die zich baseert op een aantal bronnen rondom United. 

"Sommige spelers zijn ontevreden met de manier van spelen. Ze vinden dat er te hard wordt getraind, en dat ze teveel rennen tijdens de trainingen. Spelers weten ook niet waarvoor ze rennen", vervolgt Solhekol. Ook blijkt Ten Hag niet heel erg benaderbaar. "Sommige spelers vinden dat hij teveel vastzit in zijn manier van werken. Hij is te robotachtig."

Ook zijn rol in de Sancho-rel maakt het nodige los, weet Sky Sports. De voormalig Ajax-trainer is al geruime tijd gebrouilleerd met de vleugelaanvaller, nadat hij zich via X publiekelijk tegen de Nederlander keerde. Om die reden maakt de Engelsman al sinds 26 augustus geen deel meer uit van de wedstrijdselectie van United. "Behoorlijk wat spelers zijn niet blij met de manier waarop Sancho is behandeld, en vinden dat het te ver is gegaan."