Boulahrouz niet onder de indruk van Gaaei bij Ajax

Boulahrouz laakt Ajax-dissonant: 'Dan kan je als trainer een plan hebben...'

4 december om 22:45
Laatste update: 4 december om 23:21

Khalid Boulahrouz is niet onder de indruk van Ajax-back Anton Gaaei. De 35-voudig Oranje-international stelt dat de Deen het niveau niet aankan als het tempo omhoog gaat. 

"Je ziet in de zware wedstrijden waar het gebrek aan kwaliteit zit", analyseert Boulahrouz Ajax bij Rondo op Ziggo Sport. De voormalig rechtsback doelt op Gaaei. Afgelopen donderdag tegen Olympique Marseille (4-3) speelde Ajax zo'n 'zware wedstrijd', waarin een hoog tempo werd gehanteerd. "Als je Gaaei ziet verdedigen tegen Marseille…"

"Dan kun je als trainer een plan hebben en compact spelen, maar als je de bal in de voeten van de tegenstander speelt en je duikt eronderdoor bij een corner, daar valt niet op te trainen", aldus Boulahrouz.

Hakim Ziyech
Boulahrouz laat zich ook uit over Hakim Ziyech, die opleeft bij Galatasaray. Ziyech wilde afgelopen zomer terugkeren naar Ajax, maar de Amsterdammers zagen af van een rentree. "Hij straalt plezier uit, hij wordt gewaardeerd. Hij moet het gevoel krijgen dat hij gewild is in zijn team. Ik denk dat ze bij Ajax nog wel even achter de oren zullen krabben", zegt hij. "Sven Mislintat wilde hem alleen huren."