Thiago Almada spreekt zich uit over transferwens

Zomers Ajax-target spreekt zich uit: 'Ik wil in de volgende window naar Europa'

4 december om 23:52
Laatste update: 4 december om 23:52

Thiago Almada heeft zich uitgesproken over zijn toekomst. De 22-jarige Argentijn, die afgelopen zomer meermaals in verband werd gebracht met een overstap naar Ajax, wil de overstap maken van Atlanta United naar een Europese club. 

Almada werd in de zomermaanden serieus gelinkt aan Ajax, dat zich uiteindelijk niet doortastend opstelde en besloot om Georges Mikautadze in te lijven. Maurice Steijn liet zich nog uit over de Argentijnse aanvaller. "Die hebben we ook aan het werk gezien. Dat is een geweldige speler", zei de vertrokken Ajax-trainer eind augustus. 

De Argentijns international bleef zodoende in de MLS, waar hij onlangs nog benoemd werd tot de beste jonge speler van het jaar. Nu is de tijd rijp voor een stap, zo vertelt hij aan de Argentijnse tak van ESPN. "Ik wil nu naar Europa! Ja, in de volgende transferwindow. Als ik zou moeten kiezen: de Premier League of La Liga, maar ik sta open voor elke topcompetitie."

Almada speelde in het seizoen 2022/23 31 wedstrijden voor Atlanta. Daarin was hij goed voor elf doelpunten. Ook was hij zestien keer aangever. 

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!