Van Gastel begrijpt meespelen Pepi wel

NAC-trainer Van Gastel over Pepi bij Jong PSV: 'Dan doet hij mee, prima'

5 december om 09:30
Laatste update: 5 december om 09:36

NAC-trainer Jean-Paul van Gastel keek er niet van op toen hij maandagavond de naam van Ricardo Pepi zag prijken in de opstelling van Jong PSV. Een aantal NAC-supporters was woest door de basisplaats van de Amerikaanse spits, die PSV een slordige tien miljoen euro kostte. Van Gastel heeft begrip voor beide kampen. 

Van Gastel wordt na afloop van Jong PSV - NAC (0-5) gevraagd naar wat hij dacht toen hij de naam van Pepi, vorige week nog de held van PSV in de Champions League, op het lijstje met spelers zag staan. "Niks", vertelt hij aan ESPN. "Zij willen natuurlijk hun jonge spelers laten spelen. Dat snap ik. Die moeten wedstrijden spelen om zich te ontwikkelen. Dat doen wij tenslotte ook met de jongens die nog bij Jong NAC mogen spelen. Ik kijk sowieso nooit zo naar de tegenstander. Ik kijk altijd naar mijn eigen ploeg. Dan doet hij mee, nou prima."

Voorafgaand aan het duel sprak een aantal NAC-supporters zich op kritische wijze uit. Het woord 'competitievervalsing' viel al snel. "Ook dat snap ik", toont Van Gasten zich begripvol. "Ik kreeg die vraag ook voor de wedstrijd, over wat Peter Bosz gezegd had over dat zijn wissels niet kunnen spelen in Jong. Ik begrijp dat wel. Toen ik zelf bij Feyenoord zat wilden wij ook graag een Jong Feyenoord in de KKD, alleen als je nu bij NAC zit snap ik ook dat de belangen weer anders zijn", besluit de voormalig middenvelder.