Geen Bergwijn in restant wedstrijd RKC - Ajax

Van ’t Schip mag aanvoerder Bergwijn niet opstellen in restant tegen RKC

5 december 2023 om 12:10

Ajax moet het woensdagavond tijdens het restant van de Eredivisie-wedstrijd tegen RKC Waalwijk doen zonder Steven Bergwijn. De aanvoerder werd namelijk een paar minuten voor het staken van de wedstrijd gewisseld. Amourricho van Axel Dongen was toen zijn vervanger.

Ajax-coach John van 't Schip heeft nog vier wissels om te gebruiken tijdens de laatste minuten in Waalwijk. In tegenstelling tot RKC, waar al vijf keer gewisseld werd tijdens de wedstrijd. Bij Ajax stonden Jay Gorter en Silvano Vos in de basis tegen RKC, maar zij zijn inmiddels beiden geblesseerd geraakt. De KNVB staat toe dat Van 't Schip zijn geblesseerde spelers vervangt. Van Axel Dongen viel in voor Bergwijn, maar ook hij lijkt op dit moment niet wedstrijdfit te zijn.

Van 't Schip zou vóór de hervatting al mogen wisselen, zoals dat eerder al gebeurde bij de gestaakte Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. De kans lijkt behoorlijk groot dat Gastón Ávila dan kind van de rekening gaat worden. De Argentijnse verdediger werd destijds opgesteld door Maurice Steijn, maar speelde nog geen minuut onder Van 't Schip.

RKC-coach Henk Fraser gebruikte al zijn wissels al voordat het duel werd gestaakt. Hij moet dus met dezelfde elf spelers een resultaat proberen te halen in de laatste minuten met een 2-3 stand. Doelman Etienne Vaessen is inmiddels hersteld en heeft zijn rentree al gemaakt, waardoor een wisseling onder de lat bij RKC niet nodig is.