Kieft en Kramer reageren op nieuw record Bas Nijhuis

Kieft reageert op opmerkelijke statistiek Nijhuis: 'Nu slaat hij totaal door'

5 december om 13:04

Bas Nijhuis floot tijdens de Eredivisie-wedstrijd RKC WaalwijkExcelsior (2-2) pas na 48 minuten voor het eerst voor een overtreding. Daarmee verbrak de scheidsrechter zijn persoonlijk record, zijn vorige niet-fluiten-record stond op bijna 43 minuten. Wim Kieft reageert lachend op de statistiek: "Hij slaat totaal door".

"Dit kan toch niet? Ik vond al dat Nijhuis er iets te veel in geloofde, maar nu slaat hij totaal door", lacht Kieft bij het programma Veronica Offside. RKC-spits Michiel Kramer zat ook aan tafel en vindt het niet helemaal terecht dat Nijhuis in de eerste helft niet één keer floot voor een overtreding. "Er was genoeg aanleiding om wél te fluiten. Er waren flink wat duels waarbij hij gewoon had kunnen fluiten, maar hij liet alles gaan", aldus Kramer.

Na drie minuten in de tweede helft floot de Twentse arbiter voor het eerst voor een overtreding. "In de tweede helft floot hij opeens voor kleine dingetjes", oordeelt Kramer. Nijhuis zelf reageerde via Instagram met een knipoog op zijn verbroken record. 'Pittige eerste helft', grapte hij bij de statistiek die ESPN halverwege liet zien aan de tv-kijkers.