Nijhuis over overtreding Hartman op Teze

Nijhuis over actie Hartman op Teze: 'Rode kaart? Nee, dat is echt onzin'

5 december 2023 om 11:30
Laatste update: 5 december 2023 om 11:36

Scheidsrechter Bas Nijhuis vindt dat Quilindschy Hartman een gele kaart had mogen krijgen na zijn overtreding op Jordan Teze. Het incident vond plaats tijdens het Eredivisie-duel FeyenoordPSV. Nijhuis zag verschillende mensen een directe rode kaart op z'n plaats hadden gevonden, maar daar is de scheidsrechter het totaal niet mee eens.

De topper tussen Feyenoord en PSV was pas enkele minuten oud toen Hartman en Teze hard met elkaar botsten. Laatstgenoemde werd gewisseld bij PSV, terwijl Feyenoorder Hartman de eerste helft nog volmaakte. Na afloop werden er vraagtekens geplaatst bij de actie van de linksback, die volgens sommigen eigenlijk rood had moeten krijgen. "Geel is echt de maximale straf voor deze actie", aldus Nijhuis, maandagavond te gast bij Vandaag Inside. 

"Ik hoorde ook een aantal mensen zeggen dat ze het een rode kaart vinden, maar dat vind ik echt onzin", vervolgt de doorgaans coulante arbiter. René van der Gijp gaat in op Nijhuis en zegt dat het om een bizarre actie gaat. De analist begrijpt totaal niet waarom de Hartman op die plek op het veld zo’n overtreding maakte.

Na het bekijken van de beelden vervolgt Van der Gijp zijn verhaal. "Dit is onbesuisd zeg, het is bijna een rugby-actie. Er zijn veel blinde backs die doen dit, terwijl als jij de bal doorkopt weet je ook niet naar wie." Hartman kreeg uiteindelijk geen kaart en nam na de wedstrijd direct contact op met Teze. 'Het eerste wat ik gedaan heb, is uiteraard Teze een berichtje sturen. Ik had hem in het stadion al gesproken en mijn excuses aangeboden, maar dat weet de buitenwereld helaas niet', schreeft Hartman op Instagram.