Manchester United treft harde maatregelen: 'We ondernemen vandaag actie'

Manchester United treft harde maatregelen na berichtgeving omtrent Ten Hag

5 december om 14:14
Laatste update: 5 december om 15:48

Manchester United heeft vier journalisten verboden de persconferentie van dinsdag in aanloop naar het competitieduel met Chelsea bij te wonen. De journalisten worden ervan beschuldigd de club niet te hebben ingelicht over de publicatie van bepaalde stukken.

Het is rumoerig rondom United. Kaveh Solhekol, journalist voor Sky Sports, bracht eerder deze week naar buiten dat 'Erik ten Hag vijftig procent van de United-kleedkamer verloren is'. Samen met Samuel Luckhurst (Manchester Evening News), David McDonnell (The Mirror) en Rob Dawson (ESPN) is Solhekol niet welkom op het persmoment.

De drie journalisten berichtten dat een groot deel van de United-selectie zich niet kan vinden in het besluit van Ten Hag om Jadon Sancho zo'n lange tijd buiten de selectie te houden. 'We ondernemen vandaag (dinsdag, red.) actie tegen een aantal nieuwsorganisaties. Niet omdat we de verhalen niet leuk vinden, maar omdat ze schrijven zonder eerst contact met ons op te nemen en zonder ons de kans te geven context te geven', schrijft United in een persbericht.

'Wij vinden dit een belangrijk principe om te verdedigen. We hopen dat deze beslissing kan leiden tot een verandering in de manier waarop we samenwerken.' Het lijkt erop dat de vier journalisten bij het eerstvolgende persmoment weer welkom zijn.

Manchester Evening News heeft gereageerd op het verbod. 'United stelt dat ze het verbod 'betreuren'', klinkt het. MEN werd ingelicht door Andrew Ward, perschef bij United. Een aantal journalisten baalt naar verluidt van de manier waarop Ward zich opstelt. Zo zou hij bepaalde verslaggevers geen vragen laten stellen op persconferenties, om negativiteit te voorkomen.