Melvin Platje over heldenstatus in Indonesië, waar baby's naar hem vernoemd zijn

Bali United-fans vernoemen kinderen naar Nederlandse held: 'Dat doet wat met je'

5 december om 19:00

De fans van Bali United zijn Melvin Platje nog altijd niet vergeten. De spits, die zowel in Nederland als in Indonesië een cultstatus geniet, vertelt in de transferpodcast #DoneDeal van Voetbalprimeur hoe hij twee jaar na zijn vertrek nog wel eens berichten krijgt van supporters die hun zoon naar hem hebben vernoemd. 

De inmiddels voor AFC uitkomende Platje speelde tussen 2018 en 2021 voor Bali United, dat mede dankzij hem voor het eerst (ongeslagen) landskampioen werd. Platje speelde in totaal zeventig wedstrijden voor de club. Daarin was hij goed voor 35 doelpunten en vijftien assists. "Ik heb daar veel goals gemaakt, en dan ben je gewoon een grote held", vertelt hij aan tafel bij #DoneDeal van VoetbalPrimeur.

In Indonesië heten veel jongens Lintang, Gilang of Bayu, maar inmiddels worden er ook wel eens baby's geboren met de naam Melvin. "Ik doe er wel een beetje nuchter over, maar diep van binnen doet dat wel met je", aldus de 34-jarige spits, die zijn profcarrière in Nederland begon bij FC Volendam. "Wat ik zeg: ik heb het super goed gedaan. Als je dan berichten krijgt van mensen die zeggen: ik heb mijn zoon naar je vernoemd en mijn tweede naam is Melvin..."

Het geeft hem een een geweldig gevoel dat hij nog altijd zo'n status heeft bij de Indonesische club. "Ze heten allemaal Putu Platje of Putu Melvin, dat soort dingen. Dan krijg je zo'n babyfoto opgestuurd, en dan zie je die naam. Dat is wel fantastisch weet je", besluit Platje, die na zijn Bali-avontuur ook nog uitkwam voor het Indonesische Bhayangkara FC. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door #DoneDeal de podcast (@donedealpodcast)

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!