Van der Vaart over Guti bij Real Madrid

Van der Vaart roemt 'buitenaardse' ploeggenoot: 'Soms dronken op de training...'

5 december om 15:22
Laatste update: 6 december om 15:56

Rafael van der Vaart was enorm onder de indruk van ploeggenoot José María Gutiérrez - voetbalnaam Guti - in hun gezamenlijke tijd bij Real Madrid. De 109-voudig Oranje-international noemt de oud-middenvelder de beste speler met wie hij heeft gevoetbald. 

"Hij deed dingen die niemand anders zag", aldus Van der Vaart bij het programma Tussen de Palen op Ziggo Sport. Naast het voetballende vermogen van de Spanjaard, was Van der Vaart ook gecharmeerd van de persoonlijkheid van Guti. "Een beetje nonchalant, soms wel hard werken en soms niet. Soms geen zin, soms op stap en dronken op de training, noem maar op", vertelt hij. "Deze man kon geweldig voetballen. Hij was in mijn ogen wel echt een voorbeeld voor mij."

"Ik heb dingen gezien, zoals hij ballen gaf op trainingen of in wedstrijden... En dan dacht ik bij mezelf: hij heeft niet één moment gekeken. En toch heeft hij het gezien. Dan ben je een rasvoetballer, die schijt heeft aan alles. Dat soort dingen zijn echt buitenaards", besluit Van der Vaart.

Guti en Van der Vaart speelden tussen 2008 en 2010 samen bij De Koninklijke. Daarna maakte Guti de stap naar Besiktas, Van der Vaart vervolgde zijn carrière bij Tottenham Hotspur.