'Ajacied' Van der Vaart doet opvallende onthulling: 'Ik was vroeger voor PSV'

'Ajacied' Van der Vaart doet opvallende onthulling: 'Ik was vroeger voor PSV'

5 december om 17:32

Als klein kind was Rafael van der Vaart geen fan van Ajax, maar van PSV. De voormalig Oranje-international had veel bewondering voor Romário, die tussen 1988 en 1993 in Eindhoven voetbalde. Toen Van der Vaart in de jeugdopleiding van Ajax terechtkwam, veranderde zijn clubvoorkeur.

Van der Vaart was zelf tussen 1993 en 2005 actief bij 'zijn' Ajax. Het is geen geheim dat de oud-middenvelder de Amsterdammers nog altijd een warm hart toedraagt. Toch had Van der Vaart als klein kind een andere voorkeur. "Ik was vroeger heel erg fan van Romário, misschien wel idolaat", zegt hij in Tussen de Palen van Ziggo Sport.

"Dat was een PSV'er inderdaad. Al mijn vriendjes waren toen voor Ajax, maar ik was voor PSV vanwege Romário", gaat een eerlijke Van der Vaart verder. "Ik vond hem bijzonder. Hij was altijd een beetje moe en er was altijd een beetje gedoe. Maar op de momenten dat hij er moest staan, dan stond hij er."

Toen Van der Vaart in de jeugd van Ajax mocht gaan spelen, was hij al snel verkocht. "Toen ik tien was, ging ik naar Ajax. Toen was de liefde voor PSV natuurlijk voorbij", stelt hij. "Ik moest dat toen wel opgeven."

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!