Matic (ex-United): 'Sancho en Pogba kwamen altijd te laat'

'Bij United kwam iedereen te laat, in één seizoen 87 duizend euro aan boetes'

5 december om 18:16

Nemanja Matić heeft een opvallend boekje open gedaan over zijn tijd bij Manchester United. Volgens de Servische controleur waren er op disciplinair vlak veel dingen mis op Old Trafford. Zo kwamen Paul Pogba en Jadon Sancho volgens Matić altijd te laat.

Matić speelde tussen 2017 en 2022 voor Man United. Toen Erik ten Hag naar Old Trafford kwam, vertrok de middenvelder naar AS Roma en inmiddels is hij speler van Stade Rennais. Nu blikt Matić, die ook voor Chelsea speelde, in gesprek met YuPlanet terug op zijn tijd bij United. "Bij Chelsea gedroegen de spelers zich professioneel. Niemand kwam te laat op de training, maar bij United gebeurde dat bijna elke dag", stelt hij.

"Paul Pogba en Jadon Sancho behoorden tot de spelers die altijd te laat kwamen, met nog een paar anderen", vervolgt Matić. "De andere spelers, die altijd op tijd waren, werden boos. Daardoor besloten we een soort interne disciplinaire commissie op te richten. Daar werd ik de voorzitter van. Ik hing een vel papier aan de muur waarop ik de namen noteerde van personen die te laat kwamen."

"Tijdens een bepaald seizoen hebben spelers ongeveer 75 duizend pond (omgerekend zo'n 87 duizend euro, red.) aan boetes betaald. We waren van plan het geld te gebruiken om een feest te geven in Londen, maar dat is niet gelukt door de corona-uitbraak", besluit Matić.