Van 't Schip rekent op zware minuten voor Ajax: 'Zelfs keeper kan mee naar voren'

Van 't Schip rekent op zware minuten voor Ajax: 'Zelfs keeper kan mee naar voren'

5 december om 18:48

John van 't Schip bereidt zich voor op een storm van RKC Waalwijk met Ajax. De coach van de Amsterdammers verwacht dat de Brabanders 'vol risico' gaan nemen in het restant van het duel, dat woensdag uitgespeeld wordt. Ook vertelt Van 't Schip dat Steven Bergwijn thuis blijft.

Ajax reist woensdagavond af naar Waalwijk om de laatste minuten van de wedstrijd tegen RKC uit te spelen. De Amsterdammers verdedigen een 2-3 voorsprong. "Zij hebben niks te verliezen en wij alles", blikt Van 't Schip vooruit, in gesprek met de clubkanalen. "Zij zullen dus vol risico gaan nemen, terwijl wij daar een antwoord op moeten hebben."

"Ze kunnen de keeper zelfs mee naar voren laten gaan, bij wijze van spreken: het wordt vrouwen en kinderen eerst", gaat Van 't Schip verder. "Aan de andere kant houdt dat ook in dat er veel ruimte komt. Daar moeten wij weer gebruik van maken, door langer balbezit te houden en een vierde goal proberen te maken."

Aanvoerder Steven Bergwijn werd in het eerste deel van de wedstrijd al gewisseld. Daardoor kan hij woensdag niet in actie komen en reist hij ook niet mee af naar Waalwijk. "In het hele drukke programma, komt het voor hem niet slecht uit om een rustdag te nemen. Hij kan zich voor gaan bereiden op het weekend", zegt Van 't Schip.