Ajax-debutant Jaydon Banel wil meer

Ajax-debutant wil meer: 'Mijn volgende doel is aanhaken bij het eerste elftal'

5 december 2023 om 19:22

Jaydon Banel is nog altijd in de wolken na zijn debuut voor Ajax. De aanvaller maakte in drie dagen tijd voor het eerst zijn opwachting in de Europa League en Eredivisie voor de Amsterdammers.

Tegen zowel Olympique Marseille als NEC kwam Banel laat binnen de lijnen. "Het is onbeschrijfelijk", vertelt hij tegenover de clubkanalen van Ajax over zijn twee debuten. "Mijn debuut in Europa en de Eredivisie: het was een fantastisch gevoel. Ik was niet zenuwachtig. Ik voelde het al een beetje aankomen toen ik op de bank zat. Ik dacht al: het kan zomaar gebeuren, dus wees er voorbereid op."

"Een jongensdroom, waar ik van kleins af aan naar uitkeek", zo betitelt Banel zijn debuut. "Ik heb er onwijs hard voor gewerkt, dus ik denk dat ik trots mag zijn op mezelf. De volgende stap is de Arena, dan gaat het pas beginnen. Dan voel je hoe de fans achter je staan.'

Zijn mooie week smaakt echter naar meer: Banel heeft een doel voor ogen bij Ajax. "Mijn volgende doel is om aan te haken bij het eerste elftal. Vanuit daar wil ik mijn stempel drukken en dan moet de trainer beslissingen gaan maken."