Krabbendam over Pusic-effect bij Feyenoord

'Dat Pusic-effect valt allemaal wel mee, Slot heeft het allemaal onder controle'

5 december om 20:16

Volgens Feyenoord-watcher van Voetbal International Martijn Krabbendam valt de invloed die Marino Pusic op Feyenoord had, allemaal wel mee. Veel Rotterdamse fans spreken van een Pusic-effect, omdat het minder gaat met de club sinds het vertrek van de assistent naar Shakhtar Donetsk. Krabbendam denkt niet dat dat effect daadwerkelijk bestaat.

"Het valt allemaal reuze mee", vertelt Krabbendam in de Dick voormekaar Podcast over het gat dat Pusic achterliet bij Feyenoord. "Nee hoor. Het is toch niet zo dat nu Pusic weg is, Slot denkt: 'Oh jee hoe moet ik nu mijn trainingen geven'. Pusic was een trainer die goed lag bij de spelers." Na het vertrek van de assistent-trainer bij Feyenoord, verloor de ploeg onder andere van Atlético Madrid en PSV.

Krabbendam denkt wel dat het takenpakket van een assistent nu veel breder is dan dit vroeger was. "Vroeger werden die assistenten aangenomen om de pionnetjes recht te zetten, dat is nu wel anders omdat je geacht wordt om de trainer uit te dagen. Pusic heeft ook twee wedstrijden verloren in de competitie met Shakhtar. Wees gerust, we kunnen door zonder Pusic. Slot heeft het allemaal onder controle, dat blijkt ook uit de cijfers omdat Feyenoord het daarin ongeveer net zo goed doet als vorig jaar."