Sterk draaiende Pusic laat ook tweede assistent overkomen uit Nederland

Sterk draaiende Pusic laat ook tweede assistent overkomen uit Nederland

02-12-2023 11:53 Laatste update: 20:51
26

Marino Pusic heeft Chris van der Weerden aangetrokken als assistent-trainer bij Shakhtar Donetsk. De assistent, die zelf Feyenoord achter zich liet als assistent, was eerder dit seizoen werkzaam bij Vitesse. Van der Weerden is normaal altijd de vaste assistent van Phillip Cocu.

Van der Weerden zat zonder baan sinds het vertrek van Cocu als trainer van Vitesse. Eerder was hij samen met zijn hoofdcoach werkzaam bij Fenerbahçe en PSV. Van der Weerden wordt nu dus de rechterhand van Pusic, die zelf eind oktober hoofdtrainer werd van Shakhtar. Eerder werd ook Jeroen Schepens van Fortuna Sittard al aangetrokken als assistent-trainer bij de Oekraïners.

Pusic is prima begonnen aan zijn periode bij de Oekraïners. Zo won hij in de Champions League van FC Barcelona en won hij met zijn ploeg ook van Royal Antwerp. In de competitie speelde hij drie wedstrijden sinds zijn komst bij Shakhtar. De Oekraïners wonnen er één, speelden er één gelijk en verloren één wedstrijd. Pusic was bij Shakhtar de opvolger van de Nederlandse coach Patrick van Leeuwen.

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!