Blind kon naar Royal Antwerp in twee pogingen

Van Bommel en Overmars hadden Oranje-routinier bijna binnen: 'Hard getwijfeld'

5 december om 20:39

Daley Blind trok vorig jaar in de winter naar Bayern München en daarna naar Girona, maar zijn loopbaan had ook een hele andere wending kunnen nemen. De verdediger kon naar Royal Antwerp en bij Eleven Belgium vertelt het jeugdexponent van Ajax, waarom die transfer niet doorging.

Het eerste contact tussen Blind en Royal Antwerp kwam toen hij wilde vertrekken bij Ajax, toen koos hij voor Bayern München. "Toen de club hoorde dat ik niet verder ging bij Bayern, kwamen ze gelijk bij me terug." Technisch directeur Marc Overmars en trainer Mark van Bommel hebben zich het meest hard gemaakt voor de komst van de routinier. "Ik voelde eigenlijk heel veel vertrouwen van Van Bommel, maar ook van Overmars, aangezien ik die al langer kende."

Toch koos Blind uiteindelijk niet voor een avontuur in Antwerpen. "Ik heb écht lang getwijfeld om die stap te maken, ook voor dat ik naar Bayern ging. Uiteindelijk koos ik toch voor een andere fase in mijn leven. Het was met name de keuze voor het Spaanse voetbal. Ik had een heel goed gevoel bij Van Bommel en Overmars, maar ik baseerde mijn keuze echt op het Spaanse spel."

Blind had altijd al het idee dat hij eens in LaLiga aan de slag wilde. "Ik dacht altijd dat de Spaanse competitie beter bij me zou passen dan de Engelse. In Engeland en Duitsland gaat het spel alsmaar heen en weer. In Spanje zit er meer opbouw in naar een aanval toe. Het wordt in Spanje niet vaak een tenniswedstrijd, om het zo te zeggen."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eleven Belgium (@elevensportsbe)