''Here we go': Bayern München heeft eerste zomeraanwinst voor kerst al binnen'

Update: Bayern bevestigt komst van 'onberekenbare' Spaanse dribbelaar

6 december om 15:18
Laatste update: 6 december om 15:18

Het moet nog kerst worden, maar Bayern München heeft zich voor volgende zomer verzekerd van de komst van Bryan Zaragoza. De 22-jarige aanvaller komt medio 2024 over van Granada, meldt transfergoeroe Fabrizio Romano.

Romano laat op X zijn befaamde 'here we go' los, wat betekent dat de deal in kannen en kruiken is. Bayern betaalt vijftien miljoen euro aan Granada voor Zaragoza. Der Rekordmeister laat de 1,64 meter lange Spanjaard de tweede seizoenshelft op huurbasis bij Granada afmaken. De Spaanse club wil in de strijd om lijfsbehoud graag nog beschikken over Zaragoza.

Naar verluidt heeft Zaragoza een contract tot de zomer van 2028 getekend bij Bayern en heeft hij een deel van de medische keuring al achter de rug. De aanvaller is dit seizoen een belangrijke schakel bij Granada, dat negentiende staat in La Liga. In veertien competitiewedstrijden scoorde hij vijf keer en was hij tweemaal aangever.

Zaragoza is enkelvoudig international van Spanje. In oktober dit jaar maakte hij zijn debuut bij de nationale ploeg in het EK-kwalificatieduel met Schotland, waarin hij de hele tweede helft speelde. 

Update: Bayern München heeft de komst van Bryan Zaragoza reeds bevestigd. De Bundesliga-kampioen neemt de 22-jarige aanvaller na dit seizoen over van Granada. De Spaanse dribbelaar, die in oktober debuteerde voor het nationale team, tekent een contract voor vijf seizoenen in de Allianz Arena.

"Hij is onberekenbaar, gevaarlijk voor het doel en goed in de een-tegen-een-situatie", zegt sportief directeur Christoph Freund van Bayern. "Hij is bezig aan een bliksemcarrière en we volgen hem al langer."

Volgens onder meer Fabrizio Romano en BILD betaalt Der Rekordmeister dertien miljoen euro, plus twee miljoen aan mogelijke bonussen.

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!