Voormalig Bayern-ster en WK-winnaar doet open sollicitatie: 'Ik wil spelen'

Voormalig Bayern-ster en WK-winnaar doet open sollicitatie: 'Ik wil spelen'

01-12-2023 21:00 Laatste update: 21:07
18

Jérôme Boateng is nog altijd clubloos nadat hij afgelopen zomer transfervrij vertrok bij Olympique Lyon. De Duitse verdediger wil zijn schoenen echter zeker nog niet aan de wilgen hangen. In een interview met Kicker doet hij een open sollicitatie. 

Boateng is inmiddels 35 jaar oud en houdt zijn conditie al een tijdje op peil bij de Onder-23 van zijn oude liefde Bayern München. Een nieuw contract kreeg hij tot dusver niet voorgeschoteld. Boateng hoopt snel een andere uitnodiging te krijgen. "In de toekomst zie ik me vooral in het buitenland spelen, het liefst meteen in het nieuwe jaar. Italië, Spanje, ik sta voor veel open. Op de training heb ik bij Bayern gemerkt dat ik het niveau nog aankan. Ik wil spelen, ik wil in het ritme komen. Dan kan ik nog veel ploegen helpen", vertelt hij aan Kicker. 

Wedden

Meer odds

De 76-voudig international en WK-winnaar van 2014 geeft aan Amerika ook als een optie te zien. "Aan de andere kant is die stap nu nog niet nodig, als ik nog meekan in de Europese topcompetities", vervolgt de centrumverdediger, die ook gevraagd wordt of het gerechtelijke proces dat tegen hem loopt de zoektocht naar een Duitse club bemoeilijkt. "Ik kan alleen zeggen dat het principe 'onschuldig tot het tegendeel bewezen is' in dit land ook voor mij geldt", besluit de Boateng, die in Duitsland nog altijd wordt vervolg vanwege vermeende mishandeling van zijn ex-vriendin. 

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!