'Real voert druk op: Mbappé-voorstel aanstaande, deadline al medio januari'

'Real voert druk op: Mbappé-voorstel aanstaande, deadline al medio januari'

6 december om 09:06
Laatste update: 6 december om 12:23

Real Madrid zet Kylian Mbappé onder druk, meldt AS, dat woensdag op de voorpagina uitpakt met een foto van de Paris Saint-Germain-aanvaller. De 24-jarige aanvaller moet voor 15 januari aangeven waar hij zijn loopbaan wil voortzetten.

Mbappé ligt nog tot de zomer van 2024 vast bij PSG. Een optie voor een extra jaar weigert de Fransman tot op heden in te willigen. Real heeft er vertrouwen in dat Mbappé die optie voor 1 januari niet licht, klinkt het. Dat zou betekenen dat de speler vanaf het nieuwe kalenderjaar vrij is om met geïnteresseerde partijen te praten. De Koninklijke wil hem na de jaarwisseling direct een voorstel doen.

Veel bedenktijd heeft Mbappé niet, want Real wil vóór 15 januari weten of de aanvaller wel of niet naar de Spaanse hoofdstad wil komen. Mbappé was in de zomer van 2022 enorm dicht bij een stap naar Real. Destijds werd hij door PSG onder druk gezet en besloot hij bij te tekenen. Sindsdien leven de clubleiding van Real en PSG op gespannen voet met elkaar.

Real acht vijftien dagen voldoende voor Mbappé om een keuze te maken. Indien de Fransman instemt met het Spaanse voorstel, kan PSG geen stokje meer voor een transfer steken. Dit heeft te maken met de transfervrije status die Mbappé vanaf 2024 geniet, áls hij niet voor 1 januari de optie in zijn contract bij de Parijzenaren licht.

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!