Opvallend: derde tenue Ajax 2024/2025 lekt nu al uit, twee retro-elementen

Opvallend: derde tenue Ajax 2024/2025 lekt nu al uit, twee retro-elementen

6 december om 09:25
Laatste update: 6 december om 09:25

Het Eredivisie-seizoen is nog niet eens op de helft, maar het derde tenue van Ajax voor volgend seizoen is nu al uitgelekt. De kans is groot dat het nieuwe shirt twee retro-elementen bevat.

Footy Headlines, dat de laatste jaren aan een opmars bezig is en geregeld primeurs van nieuwe tenues heeft, laat donderdag foto's van het nieuwe tenue zien. Het tenue is ontworpen door Adidas en zal gedragen worden in de Eredivisie en andere competities. Het is naar verluidt zeker dat de hoofdkleur van het shirt 'helder grijs' is. 

Nog onduidelijk is welke kleur de accenten van het tenue krijgt, al zou het in de lijn der verwachting liggen dat dit rood wordt. Het derde tenue bevat waarschijnlijk het 'klassieke' Ajax-logo, dat tussen 1928 en 1991 op het shirt prijkte. Ook het embleem van Adidas zal er anders uitzien. De drie strepen worden vervangen door gestileerde bladeren, een andere variant van het logo.

Het medium benadrukt dat de retro-aspecten nog niet bevestigd kunnen worden. Wat vaststaat, is dat de hoofdkleur van het tenue 'helder grijs' is.