Update Bas Dost: 'Rondom wedstrijden krijgen we appjes van Bas'

NEC geeft Dost-update: 'Rondom wedstrijden krijgen we appjes van Bas'

6 december 2023 om 11:38
Laatste update: 6 december 2023 om 12:44

NEC-spits Bas Dost is nog volop herstellende en krijgt alle tijd van zijn club. De 34-jarige spits raakte in de slotfase van AZ – NEC onwel door een ontstoken hartspier. "Bas zit aan de knoppen, het gaat om zijn gezondheid en toekomst", vertelt technisch directeur Carlos Aalbers aan De Telegraaf.

Bij Dost is, net als bij Daley Blind en Christian Eriksen, een ICD-kastje geplaatst, dat bij eventuele nieuwe hartritmestoornissen kan ingrijpen. Of en wanneer Dost weer op het trainingsveld te zien is, is nog niet ter sprake gekomen. "We hebben hem de afgelopen weken de rust gegund. Deze week heeft hij een controle-afspraak bij de arts in Amsterdam en weten we misschien iets meer", zegt Aalbers. Bij NEC leggen ze geen enkele druk op de spits. "Het is niet niks wat hem is overkomen. Dat heeft een fysieke weerslag, maar ook een mentale. Je moet het toch een plaatsje weten te geven en het vertrouwen hervinden in je eigen lichaam."

Ondanks dat Dost niet op het veld staat, is hij toch met zijn club bezig. "We merken wel dat hij het voetbal volgt, want rondom de wedstrijden krijgen we appjes van Bas." De inbreng van de ervaren spits wordt gemist in Nijmegen. Hij begon steeds beter zijn draai te vinden en was belangrijk voor NEC. "We missen hem zeker, niet alleen als voetballer, maar ook als mens. Hij is een sterke persoonlijkheid. Met zijn instelling en professionaliteit is Bas een belangrijke jongen in de groep."

Beluister de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, de comeback van Ihattaren en leven als een god in Indonesië hieronder, of kijk de video op Youtube!