Slavia Praag-spits Van Buren hoopvol over Ihattaren

Ihattaren oogt gemotiveerd bij Slavia: 'Vanuit hem zit dat nu wel goed, denk ik'

6 december om 16:36

Slavia Praag-spits Mick van Buren ziet Mohamed Ihattaren als een buitenkansje voor zijn club. De 31-jarige Nederlander maakte deze week al een kort praatje met zijn kersverse teamgenoot en hoopt dat het kwartje is gevallen.

"Mijn indruk? Hij is heel gemotiveerd om terug te komen en zijn oude niveau te halen. Hij heeft wat tijd nodig om fit te worden, maar ik merkte dat hij bereid is om daar hard voor te werken", zegt Van Buren tegen het Algemeen Dagblad. "Met zijn kwaliteiten is hij hier natuurlijk meteen een van de betere spelers, maar het gaat niet alleen daarom. Fitheid en discipline, ook die zaken zijn belangrijk. Daar begint het mee. Maar vanuit hem zit dat nu wel goed, denk ik."

De oud-speler van Excelsior en ADO Den Haag werd door spelers van Slavia Praag meteen naar Ihattaren gevraagd. "Ik heb ze gezegd dat hij in het verleden werd gezien als een van de grootste talenten van Nederland, dat zegt natuurlijk wel wat. Ook de technisch directeur vroeg me om mijn mening, ja", erkent Van Buren. "Ik hoop hem de komende weken te kunnen helpen wegwijs te worden hier."

Van Buren denkt dat Tsjechië weleens de perfecte bestemming kan zijn voor de voormalig spelmaker van PSV, Juventus en Ajax. "Voor hem zal het fijn zijn dat hij nu even wat meer weg is uit de spotlights, dat hij in alle rust kan werken aan zijn fitheid. Dit is voor hem een mooie kans, maar natuurlijk ook voor de club. Raakt hij weer topfit en kan hij zijn oude niveau halen, dan kan hij hier schitteren en zijn carrière een herstart geven."

Beluister de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, de comeback van Ihattaren en leven als een god in Indonesië hieronder, of kijk de video op Youtube!