Ajax legt meegereisde fans in de watten met ludieke sjaal en vergoeding

Ajax legt meegereisde fans in de watten met ludieke sjaal en vergoeding

6 december om 19:36

De fans van Ajax die naar Waalwijk zijn afgereisd voor het restant van de wedstrijd tegen RKC, hebben een presentje gekregen van de Amsterdamse club. Zo geeft Ajax een speciale sjaal aan de supporters, wordt een deel van de reis vergoed door de club en krijgen de fans een gratis drankje.

Na de staking van twee maanden geleden, werken RKC en Ajax het restant van hun wedstrijd af in het Mandemakers Stadion. Exclusief blessuretijd, staan er nog zes minuten op de klok. Daar heeft commercieel directeur Menno Geelen slim op ingespeeld. Hij heeft de meegereisde fans van Ajax hoogstpersoonlijk een speciale sjaal gegeven, met daarop de tekst. '6 minuten lang voor onze club uit Amsterdam'. Dat is uiteraard afgeleid van het bekende 'negentig minuten lang', dat de fans van Ajax regelmatig zingen.

De meegereisde fans van Ajax krijgen echter nog meer van Geelen. Zo wordt (een deel van) hun reis naar Waalwijk vergoed, terwijl ze ook een gratis drankje krijgen. 'Hopelijk spreekt uit deze sjaal onze waardering. Daarnaast ontvang je vanuit de club 30 euro reiskostencompensatie en een consumptie voor in het uitvak. Ajacied, bedankt!', schrijft Ajax in een brief, die is uitgedeeld aan de fans.