Kwakman ziet 'echt smerige overtreding' bij RKC-Ajax

Kwakman ziet 'echt smerige overtreding' bij RKC-Ajax: 'Rood geven'

6 december om 20:34

Een harde overtreding van Yassin Oukili was misschien wel het meest opvallende moment tijdens het restant van RKC Waalwijk - Ajax. Kees Kwakman heeft geen goed woord over voor de actie van de verdediger, die Kristian Hlynsson tegen de grond werkte. 

"Er was een smerige overtreding van Oukili. Dat vond ik minder, niet leuk om te zien", reageert Kwakman bij ESPN. "Je zag ook gelijk de reactie van Berghuis. Die zag het in mijn ogen wel goed", oordeelt de Volendammer. De Ajax-spelmaker hief zijn armen verontwaardigd in de lucht en maakte een VAR-gebaar. "Dat moet hij niet doen, maar het was echt een smerige overtreding."

Kwakman vindt dat scheidsrechter Pol van Boekel strenger had moeten optreden. De RKC-verdediger kreeg een gele kaart. "Ik vind dat je hier gerust rood voor mag geven. Het vervolg valt uiteindelijk mee, omdat zijn enkel niet dubbel klapt", doelt hij op Hlynsson. "Maar Oukiliprobeerde hem bewust zo te raken. Een rare overtreding."

Over de wedstrijd kon Kwakman kort en bondig zijn. "Dit wordt de meest uitdagende analyse in mijn carrière", grapt de analist. "Ajax liet aan de bal heel weinig zien... Ze hoopten het via een counter snel uit te spelen, maar dat is niet gelukt. Het was vrouwen en kinderen eerst, maar dat maakt voor de rest ook niet uit. RKC had één momentje", verwijst hij naar de kopbal van Filip Stevanovic.