Bergkamp zou graag weer als trainer aan de slag gaan

Ajax-icoon doet open sollicitatie: 'Als ik terugkeer is dat één van mijn ambities'

7 december 2023 om 06:45
Laatste update: 7 december 2023 om 09:06

Dennis Bergkamp zou graag weer terugkeren als coach in de voetballerij. Dat vertelt de oud-speler van Ajax en Arsenal in gesprek met De Telegraaf. Een job als hoofdcoach lijkt echter niet voor Bergkamp weggelegd, hij focust zich op andere functies.

Bergkamp had bij Ajax eerder een functie, die hem op het lijf geschreven was. "De brugfunctie bij Ajax van de jeugd in de opleiding naar het eerste elftal paste het beste. Dat vond ik het allermooiste. Ik vond dat bij Ajax een geweldige functie. Ik zag de talenten komen, had overleg met de trainers in de jeugd, met het hoofd opleiding en ik had ook een stem richting de hoofdtrainer."

De oud-spelers van de Amsterdammers sluit geen enkele club uit, maar weet wel dat hij in de zogenaamde 'brugfunctie' het best uit de voeten komt. "Het kriebelt weer ja. Als ik in het voetbal terugkeer en ik denk dat dit wel gebeurt, is dat een van mijn hoofdambities. Omdat ik denk dat ik daar goed in ben."

Bergkamp geeft ook nog een kijkje in hoe die functie er precies uitziet. "Ik heb er nooit zoveel mee, systemen, 4-3-3, 4-4-2, ik voel dat niet. Dan hoor ik mensen praten over een systeem met een dubbele 6, een diamant of vierkant in het midden. Ik heb daar helemaal niks mee. Wat ik wel wil, is aan die jongen die op 6 of 10 speelt in detail uitleggen hoe hij het beste kan functioneren."

Beluister de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, de comeback van Ihattaren en leven als een god in Indonesië hieronder, of kijk de video op Youtube!