Marciano Vink is lovend over Ismael Saibari

Vink lovend: 'Basisspeler bij elk Eredivisie-team, maar bij PSV op de bank'

7 december om 10:48

Marciano Vink denkt niet dat er bij PSV sprake is van onderschatting richting het thuisduel met sc Heerenveen. De ESPN-analist geeft zijn standpunt kracht bij door Ismael Saibari uit te lichten.

PSV krijgt donderdagavond Heerenveen op bezoek. De Eindhovenaren wonnen tot dusver alle veertien competitiewedstrijden, waardoor er bij Voetbalpraat gespeculeerd wordt over mogelijke onderschatting. "Als de trainer (Peter Bosz, red.) dat bespeurt... Hij heeft een heel brede bank. Er is een soort dreiging dat je je plek verliest", stelt Vink. "Die jongens zijn zó gebrand."

"Als Saibari al van de bank moet komen, dat zegt genoeg", gaat Vink verder. "Bij elk team in de Eredivisie zou hij basisspeler zijn, bij PSV komt die van de bank." Tegen Sevilla (2-3) was Saibari als invaller een belangrijke schakel in de comeback, tegen Feyenoord (1-2) stond hij voor het eerst sinds lange tijd aan de aftrap. "Toen hij in het begin van het seizoen wel in de basis stond, speelde hij ook goed", aldus Vink, die zag dat Malik Tillman en Guus Til de afgelopen periode de voorkeur kregen. "Die dreiging van je plek verliezen, zorgt dat je scherp bent."

Vink is lyrisch over Saibari. "Hij kan vanaf de zijkanten spelen, 'op tien' spelen, maar hij kan blijkbaar ook 'op acht'. Hij heeft zoveel inhoud", zegt de analist. "Zijn techniek laat hem niet in de steek. Ik vind hem echt een meerwaarde voor dit PSV."