Guardiola na Aston Villa - Manchester City

'Als we dit jaar weer de treble winnen, ga ik met pensioen, dat is zeker'

7 december om 12:01

Pep Guardiola krabbelt terug van zijn gedurfde uitspraak die hij een paar dagen geleden deed. Manchester City verloor woensdagavond met 1-0 van Aston Villa en moet een stap terugdoen in de titelstrijd, terwijl de Spaanse manager een aantal dagen geleden nog verkondigde dat hij zeker wist dat The Citizens de Premier League zouden gaan winnen.

"Het betere team heeft gewonnen, zij waren beter", concludeert Guardiola na de nederlaag tegenover Amazon Prime. "We zitten in een lastige fase en daar moeten we weer bovenop zien te komen. Het is mijn taak om een oplossing te vinden. Aan de instelling van de spelers lag het niet, Villa was gewoon het betere team."

Guardiola tempert de verwachtingen voor het restant van het seizoen. De achterstand van City op koploper Arsenal bedraagt zes punten. "Als we dit jaar wéér de treble winnen, dan ga ik met pensioen, dat is zeker. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. In deze fase van het seizoen aan titels denken? Vergeet het, dat is een grote fout."

In Birmingham werden The Citizens compleet weggespeeld door de formatie van Unai Emery. City kreeg maar liefst 22 doelpogingen te verwerken, terwijl de ploeg uit Manchester er zelf maar twee wist te creëren. Zoveel doelpogingen had Guardiola nog nooit tegen gekregen in een competitiewedstrijd. Emery, landgenoot van Guardiola, klom dankzij de overwinning met zijn Aston Villa over City heen en staat nu derde in de Premier League.

Beluister de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, de comeback van Ihattaren en leven als een god in Indonesië hieronder, of kijk de video op Youtube!